Croûte

Compagnie DeFracto

Platsspecifikt och humoristiskt jongleringssolo som utspelas nära och mitt i publiken.

Croûte är resultatet av över ett decenniums konstnärligt undersökande av kombinationen expressiv jonglering och fysisk humor. I Croûte skapar den franska jonglören Guillaume Martinet en platsspecifik föreställning och med kroppsspråk och bollar berättas något abstrakt i samspel med publiken. 

För tolv år sedan grundade Guillaume Martinet Compagnie DeFracto med ambitionen att skapa uttrycksfull, krävande och rolig jonglering. I över tio år har han turnerat världen runt i kompaniets succéföreställningar, och han anses vara en pionjär inom experimentell jonglering kombinerat med fysisk komedi. Kompaniet har presenterat jongerlingshumor i mer än 700 spelningar på fem kontinenter. Med Croûte återvänder Martinet till ett minimalistiskt koncept för att komma närmare publiken och kommunicera om sin passion: att kasta och fånga saker, skämta och exponera kontraster.

Föreställningen spelas som en del av festivalens invigning, och i samband med Extrêmités med Cirque Inextremiste, på Subtopia Hangaren.

ARTIST: Guillaume Martinet KONCEPT: Dina Roberts, Guillaume Martinet, Mathilde Roy FOTO: Pierre Morel

Spelades 2023


Längd
30 min
Språk
Inget tal
re­kom­mend­erad ålder
Alla åldrar

Du kanske också skulle gilla: