TOSBOT

Saloranta & de Vylder

En konstnärsduo, ett gäng kreativa människor och en specialtränad AI-språkmodell står bakom denna smått postapokalyptiska scenkonstföreställning i en gestaltning om livet.

Saloranta & de Vylder är ett konstnärligt samarbete mellan Sara de Vylder och Olle Strandberg Colling. Med TOSBOT skapar de en scenkonstföreställning som kliver utanför deras kreativa ramverk. Vi följer en musiker, en operasångare och en akrobat i en gestaltning av det som är livet. Genom koreografi, sång, och akrobatik möter vi karaktärerna i deras känslor och mänskliga åtaganden – som att starta ett band, sälja försäkringar på en flygplats eller beskriva tillvarons outgrundlighet.

Scenkonstföreställningen är delvis skapad av en specialtränad AI-språkmodell som matats med Olle Strandberg Collings samlade texter. Språkmodellen, som fått namnet Educated Ether, har skrivit scenbeskrivningar och instruktioner. Råmanusmaterialet har sedan tolkats av ett kreativt team under ledning av Saloranta & de Vylder. Educated Ether döpte föreställningen till ”This is the Still Place Presenterar: Tomorrow Officially Sucks but Today is the Best. Eller “TOSBOT”, för enkelhetens skull.

Saloranta & de Vylder har ett delat konstnärligt ledarskap och står bakom bland annat krypto-cirkusprojektet The Sphere, The Cloud Jump AKA The Broken Neck Jump, samarbets-och innovationshubben Den Fantastiska Platsen och flertalet cirkus- och scenkonstproduktioner.

Efter föreställningen fredagen den 16 februari bjuder Olle Strandberg Colling och Sara deVylder in publiken till ett samtal i Elverkets foajé.

Konstnärlig ledning, koreografi Olle Strandberg Colling Komposition, ljuddesign Andreas Tengblad Medverkande Ida Holmlund, Maja Frydén, Andreas Tengblad Texter, sceninstruktioner Educated Ether AI-utvecklare Kajsa Norin Fotograf Mats Bäcker
Dansens hus Elverket

Adress
Linnégatan 69, Stockholm
Datum och tid
Torsdag 15 februari 19:00
Biljettpris
Ordinarie 280 kr
Under 25 år 50 % rabatt
Scenpass 10 % rabatt
Grupp om minst 10 personer 15 % rabatt

Dansens hus Elverket

Adress
Linnégatan 69, Stockholm
Datum och tid
Fredag 16 februari 19:00
Biljettpris
Ordinarie 280 kr
Under 25 år 50 % rabatt
Scenpass 10 % rabatt
Grupp om minst 10 personer 15 % rabatt


Längd
60 min
Språk
Engelska
re­kom­mend­erad ålder
Vuxna och unga (från 15 år)

Du kanske också skulle gilla: