Strumpängeln

Dotterbolaget

En poetisk clownföreställning där vardagliga strumpor blandas med klassisk musik i en berättelse om vänskap, ditt och mitt, om att hjälpas åt och till slut veckla ut sina vingar.

En trumpen liten clown skall ta ner strumpor från klädstrecket alldeles själv, det är faktiskt mycket svårare än man kan tro. Som tur är kommer hjälp från oväntat håll, när en Strumpängel uppenbarar sig. Men vid första anblick ser ängeln inte alls ut som en ängel. Den verkar inte ens ha några vingar ..?

Strumpor är något många småbarn känner till. Strumpor kan sättas på och av, sorteras, och dessutom kan nylonstrumpor dras ut väldigt långt. I Strumpänglen blandas vardagliga strumpor med klassisk musik i en berättelse om vänskap, ditt och mitt, om att hjälpas åt och att till slut veckla ut sina vingar. På scenen står Dotterbolaget som sedan 2010 producerar clown- och maskföreställningar för barn och vuxna. Kompaniets produktioner utmärks av en clowntradition med fokus på teater och berättelse.

Medverkande Rebecca Seward, Jonas Sjögren Regi, manusidé Camilla Persson Dramaturg Claes Åström Scenografi, kostym Sigyn Stenqvist Fotograf Per Kristiansen
Teater Sláva/Tonsalen

Adress
Kyrkogårdsvägen 2, Huddinge
Datum och tid
Söndag 11 februari 14:00
Biljettpris
60 kr
Kulturhuset Diesel­verkstaden

Adress
Marcusplatsen 17, Nacka
Datum och tid
Lördag 17 februari 15:00
Biljettpris
120 kr

Längd
35 min
Språk
Svenska
re­kom­mend­erad ålder
Barn (3-6 år)