Reflex

Shaking the Sky

En av världens främsta jonglörer, Jay Gilligan, tar sig an temat gravitation i en berättelse om rymdresor, jongleringens historia och vad som gör något till en konstform.

Reflex bygger ett osannolikt men vackert förhållande mellan människans ambitioner att utforska rymden och konsten att jonglera. Föreställningen är baserad på berättelser om NASA:s Voyager-farkoster, Golden Record och astronomen Carl Sagan. Dessa berättelser ställs mot historien och utvecklingen av jonglering som konstform. Genom olika tekniker för objektmanipulation, från antiken till avantgarde, skapar Jay kreativa ljudlandskap och levande bilder som väcker känslan av kosmisk anknytning – hos oss alla.

Jonglören Jay Gilligan har turnerat världen över i 35 år och uppträtt i 30 olika länder. Nyligen tilldelades han en prestigefylld utmärkelse för livstidsprestation av International Jugglers’ Association. De senaste 15 åren har han varit lärare i jonglering på Stockholms konstnärliga högskola. Reflex är ett samarbete med New York City-baserade Hideaway Circus.

Av och med Jay Gilligan Fotograf Hans Vera
Tibble Teater

Adress
Attundavägen 1, Täby
Datum och tid
Lördag 17 februari 16:00
Biljettpris
50 kr

Längd
45 min
Språk
Engelska
re­kom­mend­erad ålder
Alla åldrar (från 8 år)