Mad in Finland – Le Film

Elice Abonce Muhonen & Galapiat Cirque

Cirkusföreställningen Mad in Finland var tänkt som en engångshändelse – men blev succé och har turnerat internationellt i 10 år. Nu är den även film. Välkommen på svensk filmpremiär!

Elice Abonce Muhonen var en av initiativtagarna till scenföreställningen Mad in Finland. När hon bestämde sig för att göra en filmversion, ville hon inte göra en avfilmning, utan ett nytt verk – en cirkusfilm som med värme och humor hyllar kollektiv kreativitet, de finska rötterna och kvinnlighet – i bastun, på skidorna, på båten. Det handlar om cirkus som yrke och uppror, och ställer frågan: Varför gör vi detta?

Elice är en av grundarna till Galapiat Cirque, ett kooperativ av ca 50 artister, producenter och tekniker, baserade i franska Bretagne. Elice är utbildad på Frankrikes nationella cirkushögskola CNAC. Hennes cirkusdiscipliner är svingtrapets, hårhängning och dödshjul. I 15 år har hon turnerat internationellt med egna produktioner och hon är konstnärlig ledare för den finska cirkusfestivalen Pusu. Mad in Finland – Le Film är hennes första filmverk. I filmen medverkar samma artister som i scenföreställningen.

Direkt efter visningen på Klarabiografen den 15 februari välkomnas publiken till samtal med filmens regissör Elice Abonce Muhonen.

Idé, regi Elice Abonce Muhonen Produktion Galapiat Cirque Manus Elice Abonce Muhonen, Tsirihaka Harrivel Medverkande Heini Koskinen, Mirja Jauhiainen, Sanja Kosonen, Sanna Kopra, Stina Kopra, Elice Abonce Muhonen, Lotta Paavilainen Original soundtrack Elice Abonce Muhonen, Sylvain Briani-Colin, Madeg Menguy, Jérémy Manche, Violette Legrand, Chloé Derrouaz
Klarabiografen

Datum och tid
Torsdag 15 februari 17:00
Biljettpris
110 kr
Biocafé Tellus

Adress
Vattenledningsvägen 46, Midsommarkransen
Datum och tid
Söndag 18 februari 11:00
Biljettpris
70 kr
Caféet är öppet från kl 10


Längd
65 min
Språk
Engelska, franska och finska. Undertexter på engelska.
re­kom­mend­erad ålder
Alla åldrar (från 8 år)