Konflykt

KAHA scenkonst

Av en slump möts två clowner. Istället för att bli vänner uppslukas de av en konflikt.  Med humor och allvar visar KAHA scenkonst vad som händer när en bygger sin egen känsla av trygghet på bekostnad av andra.

KAHA scenkonst skapar verk inom clown, cirkus och teater. I föreställningen Konflykt möts av en slump två clowner. De har stannat till för natten, men istället för att sova uppslukas de av en konflikt som växer sig allt större. Med allvar och humor utforskas krigets grogrund och vad som händer när en bygger sin trygghetskänsla på bekostnad av andra. Föreställningen är interkulturell och kan förstås oavsett språk.

KAHA scenkonst drivs av Kajsa Englund och Baha Swidan som möttes 2011 på magisteråret ”A year of physical comedy” – ett samarbete mellan Stockholms dramatiska högskola och Clowner utan Gränser. Baha är verksam som clown, cirkusartist, sjukhusclown och pedagog. Han har utbildning i cirkuspedagogik och arbetar bland annat med Clownmedicin, Dotterbolaget och Clownclubben. Kajsa är clown, scenkonstnär, skådespelerska och pedagog. Hon är utbildad vid Jacques Lecoq internationella teaterskola i Paris.

Av och med Baha Swidan, Kajsa Englund Registöd, dramaturgi Camilla Rud Kostym Maria Peterson Musik Mattias Loftén, Lasse Nyqvist Clownnäsor David Carmel Ljusdesign Anthony Cooks Fotograf Alex Hinchcliffe
Forellscenen

Adress
Bollmora torg, Tyresö centrum
Datum och tid
Lördag 10 februari 13:00
Biljettpris
Ordinarie 80 kr 
Barn under 18 år gratis

Scenkonst­museet

Adress
Sibyllegatan 2, Stockholm
Datum och tid
Lördag 17 februari 14:00
Biljettpris
Vuxen 250 kr
Barn 150 kr
Studerande, pensionär 200 kr

Arena Satelliten

Adress
Allfarvägen 4, Sollentuna
Datum och tid
Söndag 18 februari 15:00
Biljettpris
Ordinarie 50 kr
Barn t.o.m 18 år gratis


Längd
45 min
Språk
Inget tal (enstaka ord på arabiska, engelska, svenska)
re­kom­mend­erad ålder
Alla åldrar (från 7 år)

Presenteras av Scenkonstmuseet, Sollentuna kommun och Tyresö kommun med stöd av Region Stockholm