Cá entre nós

Cia Doisacordes

Två hyllade up-and-coming cirkusartister gör Sverige-premiär med en poetisk föreställning om att knyta an.

”Cá entre nós” är ett brasilianskt uttryck som närmast kan översättas ”Här oss emellan”. Uttrycket syftar på en betydelsefull händelse som delas mellan två personer. ”Cá” kan i uttrycket förstås som en avgränsad helig fristad, en plats för ritual.

Vi följer två personers behov av att knyta an. Ibland är det vackert, innerligt och ömt. Ibland dramatiskt, stundtals brutalt. Med akrobatik och rep bygger artisterna upp spänningen – och förtroendet för varandra.

Cia Doisacordes skapades 2019 i mötet mellan Thiago Souza (Brasilien) och Roberto Willcock (Chile), när de utbildades på Brasiliens nationella cirkushögskola i Rio de Janeiro. De flyttade till Torino i Italien och började skapa kompaniets första konstnärliga projekt. Numera är de baserade i Barcelona. 2023 valdes de till finalister i Circusnext, den europeiska stödplattformen för morgondagens cirkuskreatörer.

Av och med Roberto Willcock, Thiago Souza Dramaturgi Jean-Michel Guy Kompositör Jokubas Tulaba Ljusdesign Gabriela Bianchi Fotograf Clara Pedrol
Kulturhuset Diesel­verkstaden

Adress
Marcusplatsen 17, Nacka
Datum och tid
Fredag 16 februari 19:00
Biljettpris
190 kr
Kulturhuset Diesel­verkstaden

Adress
Marcusplatsen 17, Nacka
Datum och tid
Lördag 17 februari 19:00
Biljettpris
190 kr

Längd
60 min
Språk
Inget tal
re­kom­mend­erad ålder
Vuxna och unga (från 10 år)