H O M A N 2022

H O M A N

Collectif Malunés

“När dina ögon sluts stannar en bild av det fysiska kvar på näthinnan. Ljuset smälter samman med det mörka och det imaginära med det fysiska. Är det kanske just i detta ögonblick som föreställningen äger rum?”

Två kroppar intar scenen: Vejde Grind, 1,90m, 80kg, svensk grottmänniska-kroppstyp. Vincent Bruyninckx, 1,70 m, 60 kg, belgisk pommes frites-kroppstyp. Tillsammans vill de väcka, snarare än svara på, stora existentiella frågor av typen; ”Vad händer efter mänsklighetens undergång?”. Med allvar och humor i förhållande till både praktik och publik bjuder de med publiken på en resa i jakt efter nuet. 

Vejde Grind är cirkusartist och dansare, född i Sverige, nu baserad i Bryssel. Hans konstnärliga uttryck inkluderar ofta cyr-hjul, dans, akrobatik, musik och ljuddesign. Vincent Bruyninckx är född i Mechelen, Belgien. Han har bland annat varit med och grundat Collectif Malunés med vilka han turnerade i sex år. Vincent har också studerat på Ecole Superieur des Artes du Cirque och har en särskild fallenhet för cyr-hjul. Med den här föreställningen som sticker ut i både karaktär och kreativitet nominerades kompaniet till CircusNext 2020 – 2021.

Av och med: Vejde Grind, Vincent Bruyninckx
Registöd, koreografi: Tom Brand, Esse Vanderbruggen
Musik: Vejde Grind
Längd: 60 minuter
Publik: Från 7 år
Språk: Inget tal
Presenteras på CirkusMania med stöd av:
Subtopia, CircusNext. CircusNext samfinansieras av programmet Kreativa Europa  i Europeiska Unionen.

Fotograf: Isak Stockås

Scen:
Tibble teater, Attundavägen 1, Täby
Datum och tid:
Lördag 19 februari kl 17.00
Biljettpris:
Vuxna 150 kr
Unga upp tom 26 år 50 kr
Köp biljett